skip to Main Content
Buurtgroepen

De Buurtgroepen zijn een heel belangrijk onderdeel van de Buurtkerk. Dit is de plek waar je elkaar ontmoet, waar het gezellig is, waar je gesprekken hebt over het geloof, je vragen kunt stellen, je twijfels kunt uiten, voor je kunt laten bidden. De plek waar je je helemaal thuis zult voelen. Deze Buurtgroepen vinden op verschillende plekken in Wassenaar plaats in verschillende buurten. Naast dat het belangrijk is om relaties te bouwen is het doel van deze Buurtgroepen om ook om te kijken naar de buurt en de mensen die daar wonen. Dit kan door hele praktische ondersteuning, zoals een tuin opruimen of helpen bij het inzicht krijgen in financiën. Als ook voor hele persoonlijke zaken, misschien voelt iemand zich eenzaam en is er behoefte aan bezoek of een goed gesprek. Misschien heeft iemand grote levensvragen waar hij of zij nergens mee terecht kan. Dit is iets waar we allemaal mee te maken hebben, zelf of  heel dichtbij. En juist hierin zijn de Buurtgroepen ook een belangrijke schakel, ze staan voor hen klaar.

Wat gebeurt er tijdens zo’n Buurtgroep? Dat is heel verschillend. Er kan iemand langs komen die aan de hand van een thema een gesprek op gang brengt of er is juist veel ruimte om over persoonlijke ervaringen met Jezus te spreken en daar met elkaar over verder te praten. Zingen en gebed is ook een belangrijk onderdeel of er komt een spreker waarna er ruimte is om door te praten over waar de spreker over gesproken heeft. Er wordt gebruik gemaakt van allerlei materiaal dat beschikbaar is.

Relaties opbouwen is van essentieel belang en dat is niet iets van alleen maar luisteren naar iemand, maar juist het gesprek aan gaan. We zijn er van overtuigd dat we juist heel veel van elkaar kunnen leren en dat we bemoedigd mogen worden door hoe anderen leven en dan met name ook wat het geloof betekend, welke rol Jezus speelt in hun leven.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ervaren hoe het er aan toe gaat bij een Buurtgroep? Dan ben je van harte welkom!

In de Agenda vind je de tijden en locaties van Buurtgroepen.

Corona

In verband met de geldende Corona richtlijnen mogen de groepen niet groter zijn dan 30 personen en houden we ons ook streng aan de richtlijnen zoals 1,5m afstand, mondkapjes etc. Kijk voor meer informatie op onze Corona-pagina.

Het is daarom van belang om je even aan te melden voor een Buurtgroep, dat kan hieronder:

    Skip to content